Upcoming Events
ניווט |
מודל להקשבהBy Anonymous, submitted on שני, 26/07/2010 - 18:36
גרסת להדפסהSend to friendPDF version
19/08/2010 20:00
אירועי חודש אוגוסט בסלון מזל
ולפני זה, מספר הודעות:
# סלון מזל עבר לכתובת אינטרנט חדשה:
# סלון מזל זקוק למתנדבות/ים חדשים/ות. יש לך 4 שעות בשבוע לאייש משמרת? יש לך זמן מוגבל או משתנה? רוצה לעזור לנו לארגן אירועים? רוצה לפרסם אותנו? לקטלג את הספריה? לבקש תרומות ספרים? לגייס כספים? וזה לא כל מה שאפשר לעשות, אנחנו מתעסקות בקשת רחבה של נושאים, אם יש נושא שחשוב לך לקדם- את יכולה לעשות זאת בסלון מזל! כתבו לנו מייל ל- mazal.salon@gmail.com
# בגלל חוסר במתנדבות איוש המשמרות השבועי לא מלא. בכל תחילת שבוע נפרסם בבלוג שלנו את הימים והשעות המדויקות שבהם הסלון יהיה פתוח.
03/08, יום שלישי, 19:30- המאבק נגד גרוש מהגרי עבודה: המאבק נגד גירוש ילדי מהגרי עבודה, שזכה לחשיפה רחבה בשנה האחרונה, הוא חלק ממהלך ארוך יותר להענקת מעמד אזרחי לילדים ומשפחות שחיים בישראל ורואים בה את ביתם. אבל הגירוש הזה הוא קצה הקרחון של גירוש רחב היקף של מהגרי עבודה שמובאים לישראל באופן חוקי, נדרשים לשלם אלפי דולרים בניגוד לחוק, מאבדים את אשרות השהייה שלהם בגלל מדיניות פוגענית מכוונת, ומגורשים כדי לאפשר הבאת עובדים חדשים, שמשלמים עוד אלפי דולרים. בדיון נסקור את האלימות הממוסדת שמפעיל מנגנון הגירוש, ונחשוב מה אנחנו כפעילים יכולים לעשות בעניין.
23/08, יום שני, 19:30- "כשהצבא יפשוט מדיו": האגדה מספרת על שבט אחד, שבו כל לילה לפני הזריחה היו מעלים קורבן אדם לאל השמש, שאם לא כן - חשבו בני השבט - השמש לא תזרח. שבט כזה כנראה היה קיים רק בסרטים, אבל לאמונה המוזרה שמיוחסת לו דווקא יש מקבילה ממשית מאוד בעולם המודרני (וכאן, בישראל, במיוחד). אנשים רבים מאמינים באמת ובתמים שהם חייבים את חייהם ואת קיומם לצבא של המדינה שבגבולותיה הם שוהים, ומוכנים להקריב לא מעט - משאבים ציבוריים, זמן מחייהם הפרטיים, אפילו את החיים עצמם, שלהם ושל אחרים - על מזבח האמונה הזו. האם יש באמונה זו ממש? הדיון שלנו יעסוק בשאלות הללו: האם ייתכנו חיים ללא צבא? עולם ללא צבאות? חברה בלי צבא (אפילו פה, במזרח התיכון)? איזו הצדקה מוסרית יכולה להיות, אם בכלל יכולה להיות, לקיומם של צבאות? ואיך, בעולם בלי מלחמות, לא נמות משיעמום?
24/08, יום רביעי, 19:30- שיח ג'ארח, מה בעצם קורה שם? בחודשים האחרונים עלתה לכותרות שכונת שיח ג'ארח. פינוי משפחות פלסטיניות מבתיהן, מתנחלים מתפרעים, הפגנות, מעצר מפגינים... והכול בליבה של ירושלים. לא תמיד ברור מה קורה שם? ועל מה בעצם קמה הצעקה? כדי לקבל תמונה ברורה יותר אנחנו מזמינים אותכם לחוג בית. חוג הבית הוא הזדמנות למפגש בלתי אמצעי עם האנשים שנמצאים בחזית העשייה והמאבק המשותף פלסטיני וישראלי בשכונת שיח ג'ארח. במפגש ישתתפו, אחד מתושבי השכונה אשר פונה מביתו או עומד תחת איום לפינוי, פעיל ישראלי שיסביר וירחיב על מה אנחנו נאבקים, ובנוסף ייתן הסבר על תמונת המצב במזרח ירושלים וההקשר הרחב יותר של ההתנחלויות היהודיות במזרח העיר. כמובן יהיה זמן לשיחה חופשית לשאלות ותשובות.
קורס "מודל ההקשבה" בסלון מזל ממשיך גם באוגוסט-ספטמבר! תאריכי המפגשים: 19.8, 26.8, 2.9, 9.9. בשעות 20:00-21:30. עלות הקורס 200 ש"ח
מי שמעוניין ומעוניינת - אנא להירשם מראש אצל המנחה: מתי- 0502-113377
רקע אחת הבעיות המרכזיות בחברה שלנו היא הניכור בין בני-אדם. שימוש בתקשורת קשובה יותר עוזר לנו לבנות חברה אכפתית ומאפשר לנו לעשות יותר ביחד. מודל ההקשבה מהווה כלי מעשי בתקשורת בין-אישית, ומלומד בסדנאות ברחבי העולם. מטרות הקורס הן לפתח ולתרגל תרבות של הקשבה ולרכוש טכניקות מעשיות ותודעתיות לשיפור וחיזוק התקשורת הבין-אישית. מודל ההקשבה הגיע מבית מדרשו של ד"ר תומאס גורדון, פסיכולוג קליני ויועץ חינוכי. המודל מתבסס על גישת Parent Effectiveness Training (P.E.T), (1962). ד"ר גורדון היה מועמד ל –3 פרסי נובל על ספריו ומאמריו בנושא תקשורת בין הורים-ילדים, מורים-תלמידים ומנהלים-עובדים. סדנת "מודל ההקשבה" מתקיימת ברחבי ארה"ב ואירופה להורים, מורים ומדריכים מקצועיים שונים.
נושאי המפגשים 1. הימנעות מחסמי תקשורת, פתיחת ערוצי תקשורת - בשביל באמת להיות מסוגלים לעזור אנו צריכים להיות במצב כנה של הקשבה. אם החלטנו שאנו בוחרים להקשיב נצטרך ללמוד כיצד לשים את עצמנו ואת הדעות שלנו בצד. 2. א. על הקשר בין רגשות להקשבה - הקשבה מעוררת רגשות של אכפתיות, אמון, חום, אהבה ואהדה. ב. הקשבה פסיבית והקשבה אקטיבית- למידה ותרגול של טכניקות מקצועיות ויעילות. 3. א. התמודדות עם התנהגות מקובלת ועם התנהגות שאינה מקובלת - אבחנה ברורה בין התנהגות מקובלת ללא מקובלת, ולמידת אסטרטגיות התמודדות. ב. שיגור מסרים- "מסר אני" הינה אלטרנטיבה נפלאה שיכולה להחליף את התקשורת הממוצעת המתבטאת בדרך כלל כשליחת הוראות, הסברים ופקודות. דרכי תקשור אלו רק יוצרות ניכור ומרמור בין בני אדם. "מסר אני" היא טכניקה המביעה הומאניות. 4. פתרון מצבי קונפליקט – ד"ר גורדון כותב בספרו: "השיטה עשויה גם ליישב סכסוכים בין אחים ובין בני זוג. לאמיתו של דבר זוהי שיטה אוניברסלית ליישוב סכסוכים בכל מערכת יחסים – בין פרטים, בין קבוצות ואפילו בין עמים." (גורדון, 1970)
קהל יעד הסדנא מיועדת להורים, מטפלים, אנשי חינוך, פעילים חברתיים, וכל מי שרוצה לחזק את כישורי התקשורת הבין-אישית שלה/ו. גודל הקבוצה מוגבל.
הרשמה יש לדאוג להרשמה מראש לשני המפגשים על מנת להבטיח את מקומכם/ן. התשלום עבור כל הקורס יהיה 200 ש"ח (כולל תרומה לסלון) . ברצוננו לציין שמי שירצה לעבור את הסדנא וזו בעיה כלכלית מבחינתו/ה, נאפשר לו לשלם ככל יכולתו. סיבה זו לא תמנע מאף אחד לא להשתתף, בבקשה לתאם איתנו זאת מראש. נא להרשם אצל המנחה: מתי- 0502-113377
הסדנא בהנחיית מתי צוקרמן, איש חינוך שמזה שלוש שנים מעביר את סדנאת “מודל ההקשבה” עבור אוכלוסיות שונות.*
-- הבלוג שלי http://salonmazal.blogli.co.il אם את על הרשימה הזו בטעות, שילחי לנו מייל ונסיר אותך
שעות פתיחה: שני עד חמישי 18:00-22:00 שבת 12:00-16:00
הכתובת שלנו יצחק שדה 32 צמוד לרוגטקה תגובות |
חדשות
ראשון 22 אוגוסט 2010
שבת 21 אוגוסט 2010
שישי 20 אוגוסט 2010
חמישי 19 אוגוסט 2010
שלישי 17 אוגוסט 2010
ראשון 15 אוגוסט 2010
שישי 13 אוגוסט 2010
חמישי 12 אוגוסט 2010
חיפוש |